ETA:V8-SQL
ETA:V8-SQL Nedir?
Türkiye’nin en popüler muhasebe programı olan ETA Versiyon 7, üstün özellikleri baz alınarak ve geliştirilerek veritabanı platformuna ETA:V.8-SQL olarak taşındı. Muhasebeciler, Mali Müşavirler, Serbest Meslek Sahipleri ve KOBİ’ler özellikle ilk defa veritabanı platformu ile tanışıyorlarsa, ETA:V.8-SQL onların ihtiyaçlarına ve mali imkanlarına uygun seçenekler sunacaktır.
ETA:V.8-SQL’in Üstünlükleri Nelerdir?
Bir yandan çeyrek asırlık tecrübemizin getirdiği kullanım kolaylığı, direkt entegrasyon özelliği ve klavye kullanım imkanı devam ederken, diğer yandan açık veritabanı teknolojisinin sağladığı özellikler ETA:V.8-SQL’e eklendi. Geniş raporlama imkanlarını, kullanıcı tanımlı işlevsellikle birleştiren ETA:V.8-SQL, aynı zamanda modüler yapısı, dikkatle planlanan teknik özellikleri ve ölçeği ile her bütçeye hitap eder.
Kimler ETA:V.8-SQL Kullanmalıdır?
ETA:V.8-SQL, büyümekte ve gelişmekte olan, bilgi teknolojilerine yatırım yapmayı tercih eden ve bu sayede büyüyeceğinin farkında olan firmalara yönelik geliştirilmiştir. ETA:V.8-SQL ile en son teknolojiye adım atan kullanıcılarımız, veritabanı uygulamaları konusunda tecrübe edindikçe ve ihtiyaçları arttıkça ETA:SQL versiyonumuza geçmeye hazır hale gelirler. Arzu ederlerse uzun yıllar ETA:V.8-SQL ile çalışmaya devam etmeleri de mümkündür. ETA Bilgisayar, yerli ve yabancı yazılım firmaları arasında eski versiyonlarına destek vermeye devam eden ender firmalardan biridir.
ETA Bilgisayar Güvencesiyle İçiniz Rahat
ETA:V.8-SQL de diğer tüm ürünlerimiz gibi arkasına ETA’nın güvenilir adı, kalite damgası ile müşteri ve bayi desteğini alıyor. ETA ismi zaten bu ürünümüzün de en büyük referansıdır.
Bir Bakışta ETA:V8SQL
Açık veritabanı kullanımı ile Excel, Access vs. gibi programlara direkt bağlantı yapılabilir ve SQL veritabanı özelliklerini kullanılarak işlemler tamamlanabilir.
Kullanıcının kendi istediği şekilde fiş tipi, entegrasyon tipi, döviz, alan vs..tanımlanabilir. Böylece pek çok noktada isteğe bağlı olarak tanımların geliştirilmesi mümkündür.
ETA:V.8-SQL’in modüler ve entegre yapısı ile tüm modüller arasında tam ve eş zamanlı entegrasyon mümkündür.
ETA:V.8-SQL’de çok yönlü güvenlik sistemi mevcuttur. Sistem yönetimi ile kullanıcı tanımı, yetkilendirme, şirket açma, devir gibi güvenliğin ön planda tutulduğu işlemler tek bir yerde toplanmıştır.
ETA:V.8-SQL ile çok sayıda şirket ile çalışmak mümkündür. Her şirket kendi içerisinde parametrik olarak ihtiyaca göre farklı şekilde tasarlanabilir.
ETA:V.8-SQL ile sınırsız sayıda döviz ile işlem yapılabilir. Döviz kurları günlük olarak kullanıcı tanımlı döviz türlerine göre girilerek takip edilir.
ETA:V.8-SQL gelişmiş raporlara sahiptir. Standart raporlara alan eklenip çıkarma, alan uzunluklarını ve kolon sıralarını belirleyebilme, istenilen alan ya da alanlara göre sıralama, raporların renk ve yazı tiplerini belirleme ve bu kriterleri kaydedip tekrar kullanabilme gibi birçok özellik mevcuttur. ekran görüntüsü
Kart ve hareket seçim ve arama pencerelerinde aramalar pratik şekilde yapılarak istenilen kayda ulaşmak kolaylaştırılmıştır. Kullanıcılar pencereyi istedikleri şekilde dizayn ederek alan ekleyip çıkarma, saha isimlerini değiştirme gibi işlemleri yapabilirler. Pencerelerde formüller ve arama kıstasları kullanılarak istenilen kıstaslara sahip kayıtların listelenmesi sağlanabilir.
İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi Özellikleri
Client / Server Mimari
Veri işleme operasyonlarının optimize edilmesini sağlar ve ağ üzerindeki trafiği en alt düzeye indirir.
Maliyet
Gelişmiş özelliklere sahip bir Server bilgisayar birçok işlemleri üzerinde yapacağı için istemcilerde (masa üstü) daha ucuz bilgisayarlar kullanılabilir.
Veritabanı
Veritabanı üzerinde kullanıcı yetkileri tanımlanabilir.
Veri Bütünlüğü
İlişkisel veritabanı modelinin ana amacı olan veri bütünlüğü sayesinde yanlış ya da ilgisiz verilerin veritabanına kayıt edilmesi önlenir.
Veri Saklama
Veri saklama alanında daha az yer kapladığı gibi erişim süresini de hızlandırır.
Yapısal Özellikler
– ETA:V8SQL, Object Oriented teknoloji kullanılarak hazırlanmıştır ve açık veritabanı mimarisine sahiptir.
– Popüler veritabanı sistemlerinden çoğunu desteklemektedir ve hem büyük hem de orta ölçekli işletmelerin gereksinimi olan tüm fonksiyonelliğe sahiptir.
– Windows’un alışılmış kullanım ve grafik standartlarına sahiptir ve SQL özelliklerini kullanmaktadır.
– Açık Veri Bağlantısı (ODBC Driver) ile Excel, Word, Access gibi popüler programlara direkt bilgi bağlantısı yapabilmektedir.
– Açık sistemleri desteklemesi sayesinde yardımcı programlarla sağlıklı bir iletişim kurar.
– Başka firmalar tarafından geliştirilen raporlama araçları ve çok farklı yazılımlar ile firmaya özel uyarlamalar yapılmasına olanak sağlar.
Genel Özellikler
– Modüler yapı
– Esnek tanımlama
– Parametrik yapı
– Esnek entegrasyon
– Windows uyumlu kullanıcı arayüzü
– Çok kullanıcılı çalışma imkanı
– Menü, şirket ve işlem bazında yetkilendirme, kullanıcıları grup veya departmanlara bağlayıp grup bazında ortak yetkilendirme yapılabilmesi
– SQL fonksiyonlarının kullanabilmesi
– Tüm modüllerde çok sayıda döviz cinsi ile çok dövizli işlem yapılabilmesi
– Raporların saha boylarının istenilen uzunlukta verilebilmesi, sahaların sütun sıralarının değiştirilebilmesi, saha eklenip çıkarılabilmesi ve üst üste 5 ayrı sahaya göre artan veya azalan değerde sıralama yapılabilmesi ve bu değişikliklerin kullanıcı bazında kayıt edilebilmesi
– Tüm modüllerde çok sayıda fiş tipi tanımlayarak fiş tiplerine bağlı muhasebe entegrasyon tablosu, evrak numarası takibi vs. özellikleri ve esnek olarak saha tanımları yapılabilmesi
– Kullanıcı tanımları, yetkilendirme, devir, fiş tipi tanımları gibi uzmanlık gerektiren işlemlerin tek menü altına toplandığı Sistem Yöneticisi Menüsü özelliği
– Programdaki tüm görsel araçların renk ve yazı tipi karakterlerinin belirlenebilmesi
– Her fiş tipi ve her kullanıcı için fiş girişlerinde esnek alanlar belirlenebilmesi
– Fiş tiplerine göre kullanıcı tanımlı evrak (seri) no takibi yapılabilmesi
– Şirket ve genel tabloların oluşturulmasında kullanıcıya göre ilk değerlerin (default) tanımlanabilmesi
– Tüm modüllerde Entegrasyon açıklamalarının esnek olarak tanımlanabilmesi ve istenilen alanların fiş açıklama satırlarına taşınabilmesi
– Tüm şirketlerin tek bir işlemle yılsonu devrinin yapılabilmesi, dönem başında eski döneme ait kartların yeni döneme taşınarak aynı anda her iki dönemde çalışılabilmesi ve daha sonra devir işlemi yapılarak yeni döneme fişlerin aktarılabilmesi
– Doküman düzenleyici programı ile Fatura, irsaliye, sipariş gibi matbu formların dizaynlarının yapılabilmesi
– Kart ve hareket seçim pencerelerinde istenilen alanların eklenip kaldırılması ve ana pencereye bağlı diğer pencerelerin istenilen şekilde SQL komutları ile tanımlanarak açılabilmesi, kullanıcı ve şirket bazında tanımların saklanması
– Stok, cari, kasa vb. fiş satırlarının istenilen kriterlere göre birleştirilebilmesi
– Benzersiz orta menü ile ekranlar arasında kaybolmadan kolay kullanım imkanı
– Sınırsız sayıda makro tanımı
– Kullanıcı tanımlı Hızlı Ulaşım menüleri sayesinde program içerisindeki istenilen bölümlere hızlı ve kolay bir şekilde ulaşılabilmesi
– Tüm raporların Excel, word, pdf, html, txt, rtf formatlarında alınabilmesi ve bu formatlarda e-posta gönderilebilmesi
– Kart ve fiş bazında ilk kayıt eden ve düzeltme yapan kullanıcı bilgilerinin görülebilmesi ve raporlanabilmesi
Satın Al